Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

1GOAL: Ένα μάθημα για Όλους

Η ActionAid συντονίζει την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση κάθε Απρίλη τα τελευταία 7 χρόνια. Από το 2004 εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο έλαβαν μέρος στις εκστρατείες με τίτλους «Όχι άλλες απουσίες από τα θρανία του Κόσμου», «Στείλτε το φίλο μου σχολείο τώρα!», «Όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους», «ΕΝΩΘΕΙΤΕ Για το Δικαίωμα στην Εκπαίδευση για Όλους!», «Εκπαίδευση Για Όλα τα Παιδιά του Κόσμου! Τέλος στον Αποκλεισμό».
Το 2009 συνολικά 14 εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο έλαβαν μέρος στην εκστρατεία με τίτλο «Ανοιχτά Βιβλία». Στην Ελλάδα περισσότεροι από 12.000 μαθητές από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες συμμετείχαν στη δράση.
Είναι η στιγμή που μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και πολίτες από όλο τον κόσμο ενώνουν τη φωνή τους ζητώντας Εκπαίδευση για τα 75 εκατομμύρια παιδιά του κόσμου που δεν έχουν πρόσβαση στην Εκπαίδευση.
Φέτος η ActionAid μας καλεί και πάλι να συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση συμμετέχοντας στο 1GOAL: Ένα μάθημα για Όλους. Πρόκειται για ένα κοινό παγκόσμιο μάθημα, διάρκειας περίπου 20 λεπτών το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε όλο τον κόσμο την ίδια μέρα (20 Απριλίου 2010).
Το μάθημα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την παγκόσμια εκπαιδευτική κρίση, την ενημέρωση για τις σχετικές δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών που έχουν υπογραφεί αλλά δυστυχώς δεν έχουν τηρηθεί και τελικά τη συνειδητοποίηση ότι όλοι μας μπορούμε να αντιδράσουμε σε αυτή την άδικη κατάσταση και να στείλουμε ένα μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες, λαμβάνοντας μέρος σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια.
Πηγή : ActionAid

Μπορούμε όλοι να συμμετέχουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου