Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ActionAid Hellas:"Βάλατε 85.565 GOAL και μας βοηθήσατε στην πρώτη μας νίκη"

 
Το δικό τους γκολ στον αγώνα υπέρ της ισότητας και του δικαιώματος στην εκπαίδευση όλων των παιδιών του κόσμου έβαλαν οι μαθητές του περσινού Γ1 του σχολείου μας. Συμμετέχοντας  στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση που συντονίζει ActionAid, στις 20 Απριλίου φώναξαν με το δικό τους τρόπο "ΝΑΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ" - "ΝΑΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ" - "ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ".

Ενημέρωση απο την ActionAid Hellas:

"Βάλατε 85.565 GOAL και μας βοηθήσατε στην πρώτη μας νίκη!

Πριν από περίπου ένα χρόνο όταν σχεδιάζαμε την εκστρατεία 1GOAL - Εκπαίδευση για Όλους, δεν φανταζόμασταν ότι η ανταπόκρισή σας θα ήταν τόσο θερμή και συγκινητική. Μας κάνατε πραγματικά χαρούμενους! Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των μηνών δεν σταματήσαμε να λαμβάνουμε διαρκώς προσφορές ανθρώπων που ήθελαν να στηρίξουν με κάθε τρόπο προσπάθειά μας.
Κατά τη διάρκεια του χρόνου, περισσότεροι από 21.000 μαθητές από σχολεία όλης της χώρας ένωσαν τις παιδικές φωνές τους με εκατομμύρια συνομηλίκους τους από όλο τον κόσμο στη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για την Εκπαίδευση. Όλοι μαζί προσπάθησαν να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο ταυτόχρονο κοινό μάθημα με θέμα την εκπαίδευση. Δεκάδες εθελοντές μας οργάνωσαν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης στους δρόμους, σε γήπεδα και μουσικά φεστιβάλ. Αθλητές, φορείς και φίλαθλοι σκόραραν 1GOAL για την εκπαίδευση στα ελληνικά γήπεδα και όχι μόνο. Διάσημοι καλλιτέχνες έγραψαν το όνομά τους για όσους δε μπορούν στρέφοντας τα φώτα των ΜΜΕ στην διεθνή αυτή προσπάθεια.
Το πιο σημαντικό, όλοι εσείς οι 88.565 υποστηρικτές του 1GOAL υπογράψατε την έκκλησή μας προς την ελληνική κυβέρνηση ζητώντας από τους πόρους που δίνει η Ελλάδα για αναπτυξιακή βοήθεια να δώσει ένα μέρος αυτών σε βασική εκπαίδευση στις φτωχές χώρες και ιδιαίτερα στην Υποσαχάρια περιοχή.
Σας ευχαριστούμε πολύ όλους που αγκαλιάσατε αυτή μας την προσπάθεια ο καθένας με τον τρόπο του, στέλνοντας το όνομά σας, διοργανώνοντας μια εκδήλωση, ενημερώνοντας τους φίλους σας, ή απλώς πατώντας like στο facebook.
Όλα ξεκινούν από ένα μικρό βήμα και σήμερα όλα αυτά τα βήματα μας οδήγησαν σε μια σημαντική νίκη: κατά τη συνάντησή μας ο Υφυπουργός, κ. Κουβέλης υποσχέθηκε ότι ο αναλφαβητισμός θα είναι για πρώτη φορά προτεραιότητα στη νέα στρατηγική για την αναπτυξιακή βοήθεια της Ελλάδας!
Η νίκη αυτή ανήκει πρώτα σε εσάς, τους χιλιάδες υποστηρικτές της εκστρατείας 1GOAL- Εκπαίδευση για Όλους!
Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί σας μέχρι να διασφαλίσουμε Εκπαίδευση για Όλους. Σας θέλουμε στο πλευρό μας για να πετύχουμε παρόμοιες νίκες ενάντια στη φτώχεια. Σας στέλνουμε ένα ακόμα ευχαριστώ, αυτή τη φορά σε μορφή βίντεο. Απολαύστε το!
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
ActionAid Hellas"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου