Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Β΄ ΟΜΑΔΑ

Είστε η ομάδα που θα μελετήσει τον πόλεμο και την ειρήνη μέσα από τη μουσική.
Αναζητήστε στο διαδίκτυο και ακούστε τραγούδια που γράφθηκαν για τον πόλεμο και την ειρήνη.
Μπορείτε π.χ. να ακούσετε από τον John Lennon to τραγούδι Imagine  ή από τους Mattafix το τραγούδι Living Darfur ή από το μουσικό σχήμα "Τρίτη Όχθη" το τραγούδι  "Πικρή μου αλήθεια".
Προσέξτε γιατί αυτά τα τραγούδια γράφθηκαν, μελετήστε τους στίχους τους και εύκολα θα διαπιστώσετε ότι: ό,τι χτίζει η ειρήνη το γκρεμίζει ο πόλεμος.

1 σχόλια:

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΣ είπε...

Η σημασία της ειρήνης στον κόσμο
Στις μέρες μας αν και ο άνθρωπος έχει εξελιχθεί , συνεχίζουν να γίνονται πόλεμοι σε όλο τον κόσμο οι οποίοι επιφέρουν πολλές καταστροφές. Μέσα από διάφορους τομείς οι ειρηνόφιλοι προσπαθούν να προβάλουν τις επιπτώσεις ενός πολέμου ευαισθητοποιώντας έτσι τους ανθρώπους .
Μέσα από τον τομέα τις μουσικής και συγκεκριμένα από τα τραγούδια του John Lennon-Imagine , το ‘’Living Darfur’’ και το ‘’Πικρή μου αλήθεια’’ γίνεται μία προσπάθεια καταπολέμησης του πολέμου. Συγκεκριμένα , προβάλλονται τα καταστροφικά αποτελέσματα του πολέμου στην Γάζα με τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες με τους πολίτες με την θλίψη ζωγραφισμένη στο πρόσωπο τους γύρω από τα κατεστραμμένα σπίτια τους και τους σκοτωμένους συνανθρώπους τους

Δημοσίευση σχολίου