Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΑctionAid:« Όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους»


 Για ακόμη μία χρονιά μαθητές του σχολείου μας έλαβαν μέρος στην παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση που συντονίζει η Action Aid. Οι μαθητές της Γ΄ τάξης την Τρίτη  23 Απριλίου συμμετείχαν στη δράση «Όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους».
Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του προγράμματος, τα παιδιά της Γ΄ τάξης του σχολείου μας, ενημερώθηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν κι ασχολήθηκαν με το φετινό θέμα.
Αξιοποιώντας το βοηθητικό υλικό που έστειλε η ΑctionAid στο σχολείο, οι μαθητές παρακολούθησαν ένα βίντεο από ένα σχολείο στη μακρινή Ινδία, που τα κορίτσια ενός χωριού δεν είχαν δικαίωμα στην εκπαίδευση, τηρώντας την παράδοση που τα ήθελε να ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού και να παντρεύονται από τα 10-12 χρόνια τους!

Είδαν εικόνες από σχολεία σε διάφορες άλλες χώρες που τα παιδιά προσπαθούν να εκπαιδευτούν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες: μένουν πολύ μακριά, περπατούν για πολλές ώρες, δεν έχουν κατάλληλους χώρους και κυρίως δεν έχουν εκπαιδευμένους δασκάλους.

Συζήτησαν στις τάξεις τους, επισήμαναν τους λόγους για τους οποίους αποτελεί επιτακτική ανάγκη «Όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν  δασκάλους», ευαισθητοποιήθηκαν, πρότειναν ιδέες, έγραψαν τα δικά τους συνθήματα και  δημιούργησαν κολάζ φωτογραφιών. Τέλος αναφέρθηκαν στο ρόλο και στο έργο των ΜΚΟ αλλά και στο πώς ο καθένας μπορεί να δραστηριοποιηθεί, για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.
Στη δράση συμμετείχαν 56 μαθητές με υπεύθυνο καθηγητή το φιλόλογο Χατζή Αριστείδη. Φωτογραφίες από τη δράση των παιδιών αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του σχολείου και στάλθηκαν στην ActionAid ως  έμπρακτη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα.

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Μπράβο σας!!!!!!!!!! Για άλλη μια φορά!!! <3 <3 <3

Δημοσίευση σχολίου